Nieuwsbrief

Uit de branche

Bron: Uitvaart.nl
Bron: Uitvaartmedia.com

Welkom

Welkom op de website van de VTU

De Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) is de belangenorganisatie voor toeleveranciers, uitvaartverzorgers, begraafplaatsen, crematoria en mortuaria. De doelstelling van de VTU is het behartigen van de belangen van de leden en het bevorderen van hun werkzaamheden op het gebied van de toeleveranties voor de uitvaartbranche en/of de lijkbezorging. In 1993 is de VTU opgericht en heeft ca. 100 leden.


Geslaagde VTU Haring Party 2014

Op 19 juni vond de derde Haringparty van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) bij strandpaviljoen Tyn Akersloot in Zandvoort plaats. VTU-voorzitter Peter van Wijk verwelkomde de aanwezigen. Ruim 200 uitvaartprofessionals, VTU-leden, ondernemers en brancheorganisaties kwamen naar Zandvoort om te netwerken en de ‘Hollandse Nieuwe’ te proeven. “De combinatie van een gemoedelijke en zakelijke sfeer maakte van deze derde VTU Haringparty wederom een succes. Er werd volop genoten van volvette haring met een drankje, live muziek en goed gezelschap,” aldus Peter van Wijk. Deze editie van de VTU Haringparty was mede mogelijk gemaakt door Den Boer Econorm, De Nieuwe Wilg Uitvaartbenodigdheden, Nuvema, Borga en Den Breejen Infra.


Nieuwe website voor VTU

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe website voor de VTU. De ‘oude’ website was inmiddels gedateerd en van bepaalde onderdelen op de website werd door de VTU(leden) nauwelijks tot geen gebruik gemaakt. Niet alleen is op de nieuwe website het ‘nieuwe’ logo beter geïntegreerd. De site is bovendien ook prima leesbaar op smartphone en tablet.  


Veel belangstelling voor VTU Vakdag 2014

“Met momenteel al ruim veertig deelnemende bedrijven mogen we wel concluderen dat er heel veel belangstelling bestaat voor de VTU Vakdag op 2 oktober,” zegt VTU-voorzitter Peter van Wijk enthousiast. “Dit betekent immers dat nu al, met nog bijna vijf maanden te gaan, veel bedrijven en organisaties zich realiseren dat de VTU Vakdag een uniek nieuw netwerkevenement voor de uitvaartbranche is waar je als professional bij moet zijn.”

Met ‘managementgoeroe’ dr. Ben Tiggelaar als spreker organiseert de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) op donderdag 2 oktober 2014 de éérste VTU Vakdag. Tijdens dit bijzondere netwerkmoment voor de uitvaartbranche kan de bezoeker niet alleen aansprekende lezingen volgen, maar ook worden bedrijfs- en productpresentaties gehouden en zijn er stands aanwezig. De VTU Vakdag 2014 - van 10.00 tot 22.00 uur - wordt gehouden in de Evenementenhal Gorinchem. Iedereen is welkom. De lezing van Ben Tiggelaar is exclusief voor deelnemers en hun gasten. 

Ben Tiggelaar
Dr. Ben Tiggelaar – bekend van talloze managementboeken, columns en seminars – is een bevlogen trainer, spreker en schrijver die mensen helpt om dromen om te zetten in daden. Op basis van de ontwikkelingen en trends én de vraagstukken waarmee ondernemers in de  uitvaartbranche te maken hebben, zal Ben Tiggelaar ingaan op onder mee verandering, leiderschap en menselijk gedrag. Hij vertaalt gedragswetenschap naar praktische en persoonlijke toepassingen voor managers, ondernemers en andere professionals in de uitvaartbranche. Kortom een inspirerende lezing. De presentatie is exclusief voor bedrijven/exposanten die aan de VTU Vakdag deelnemen. Deze bedrijven kunnen voor hun relaties – zolang er ruimte is – extra kaarten reserveren.

Wilt u ook met een stand aanwezig zijn bij de VTU Vakdag 2014? Klik dan hier voor meer informatie. 
De volgende organisaties hebben zich al ingeschreven voor de VTU Vakdag 2014:


Den Boer Econorm      
H.O.N. Henk Boerland      
Amelius      
Aqua Omega      
Bertis Uitvaart      
Olino Paperworks      
Jewel Concepts      
Verklaringvanerfrecht.nl      
Licht met bericht      
Hellenique BV      
De Nieuwe Wilg uitvaartbenodigdheden VOF      
Fixmade BV      
Vreeker Begraafplaatsservice BV      
Jan Reek Natuursteen BV      
Procasting BV      
Hemelvlucht.nl      
Zorg Diensten Groep BV      
Cura Mortu Orum Mortuariabeheer      
Mortuarium Schiphol      
Multiline meldkamerdiensten      
Docendo Opleidingen      
Bloemenboetiek 't Bolletje BV      
Eulogica BV      
Emotionbeads      
Uitvaart Internet Diensten 
 

Van Wijk Uitvaartkisten      
Veluwe Fashion      
VDW uitvaartsupport      
Van der Heden IRU      
Loopkoets      
Satelliet meubelen      
Nunazorg      
Maas-uitvaartmobiliteit      
Terebinth      
d&b grafische techniek bv      
dB Audiovisueel      
Allsens      
Uitvaartmedia.com      
Ferentes      
Boeder Comfortkleding      
Multi-post/ mail systems BV      
DZU      
BV. Uitvaart.com      
Digitale nazorg   
Silentio Rouwtekens
Arch-IT BV    
Peters Mode
NVOA Vesalius
Roos Lubbers


Blijf afscheidsgeschenken      
American Coffins      
Family Cards      
Marc van Ravensteijn uitvaart mobiliteit BV      
MEA VOTA      
Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding      
Crystal Memories      
AR Video VOF      
Uitgeverij Cantharus      
Herinnering in Glas      
Artificiale       
Trobit      
Social Online Solutions BV (Aggeloo)      
Caveau Swiss Sagl      
Daglief.nl      
Zavadi Kistenlab      
Impona 
             
Opties      
Huiskamp Carrosserie      
Nabestaanden Consulent      
Kreuzen begraafplaatsbeheer      
Uitgeverij Zorgna      
Uw rouwdrukwerk      
Funeral products


Geslaagde Bijzondere Ledenvergadering op Circuitpark Zandvoort

Op dinsdag 11 maart vond de Bijzondere Ledenvergadering van de VTU plaats in de ‘Tarzan-corner’ op het Circuitpark Zandvoort. Het middagprogramma was, naast de gebruikelijke agendapunten, ‘aangekleed’ met een aantal bijzondere onderdelen. Zo sprak de bekende Nederlandse coureur Tom Coronel over zijn ervaring binnen de racerij en hoe hij die ervaring heeft meegenomen in het managen van zijn e-commercebedrijf. Hierna konden  leden van de VTU om plaatsnemen in de passagiersstoel van een raceauto en een rondje meerijden op het circuit. Debbie de Bruijn van de Evenementenhal Gorinchem was aanwezig om uitgebreide toelichting te verzorgen over de komende VTU Vakdag op 2 oktober. Het middagprogramma werd afgesloten met het traditionele avondbuffet waarbij de VTU leden op hun gemak de middag konden nabespreken.


Arno Damhuis neemt afscheid als voorzitter VTU

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VTU op 14 november jl werd Arno Damhuis bij zijn afscheid als voorzitter benoemd tot erelid van de VTU. Naast Arno Damhuis nam ook Ton Vermeij tijdens de ALV bij Van der Weert Uitvaartsupport in Ede afscheid als VTU-bestuurslid. Als nieuwe bestuursleden werden door de leden Peter van Wijk en Frank van Splunter gekozen.

Aftredend voorzitter Arno Damhuis ontving uit handen van secretaris Leen van der Heden als dank voor zijn buitengewone inzet en betrokkenheid bij de VTU de oorkonde die bij het erelidmaatschap hoort.