Nieuwsbrief

Uit de branche

Bron: Uitvaart.nl
Bron: Uitvaartmedia.com

Welkom

Welkom op de website van de VTU

De Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) is de belangenorganisatie voor toeleveranciers, uitvaartverzorgers, begraafplaatsen, crematoria en mortuaria. De doelstelling van de VTU is het behartigen van de belangen van de leden en het bevorderen van hun werkzaamheden op het gebied van de toeleveranties voor de uitvaartbranche en/of de lijkbezorging. In 1993 is de VTU opgericht en heeft ca. 100 leden.


Veel belangstelling voor VTU Vakdag 2014

“Met momenteel al ruim veertig deelnemende bedrijven mogen we wel concluderen dat er heel veel belangstelling bestaat voor de VTU Vakdag op 2 oktober,” zegt VTU-voorzitter Peter van Wijk enthousiast. “Dit betekent immers dat nu al, met nog bijna vijf maanden te gaan, veel bedrijven en organisaties zich realiseren dat de VTU Vakdag een uniek nieuw netwerkevenement voor de uitvaartbranche is waar je als professional bij moet zijn.”

Met ‘managementgoeroe’ dr. Ben Tiggelaar en Henkjan Smits als sprekers organiseert de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) op donderdag 2 oktober 2014 de éérste VTU Vakdag. Tijdens dit bijzondere netwerkmoment voor de uitvaartbranche kan de bezoeker niet alleen aansprekende lezingen volgen, maar ook worden bedrijfs- en productpresentaties gehouden en zijn er stands aanwezig. De VTU Vakdag 2014 - van 10.00 tot 22.00 uur - wordt gehouden in de Evenementenhal Gorinchem. Iedereen is welkom. De lezing van Ben Tiggelaar is exclusief voor deelnemers en hun gasten. 

Ben Tiggelaar en Henkjan Smits 
Ben Tiggelaar – bekend van onder meer ‘MBA in 1 dag’ en talloze managementboeken - is een bevlogen spreker. Op basis van de ontwikkelingen, trends én vraagstukken waarmee ondernemers in de uitvaartbranche te maken hebben, zal Tiggelaar ingaan op onder meer verandering, leiderschap en menselijk gedrag. Henkjan Smits was juryvoorzitter van het tv-programma ‘Idols’. Later werd hij presentator van onder andere ‘Het Beste Idee Van Nederland’. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker over reputatiemanagement als gevolg van gedrag, imago, talenten inzetten en communicatie.

Wilt u ook met een stand aanwezig zijn bij de VTU Vakdag 2014? Klik dan hier voor meer informatie. De volgende organisaties hebben zich al ingeschreven voor de VTU Vakdag 2014


Geslaagde VTU Haring Party 2014

Op 19 juni vond de derde Haringparty van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) bij strandpaviljoen Tyn Akersloot in Zandvoort plaats. VTU-voorzitter Peter van Wijk verwelkomde de aanwezigen. Ruim 200 uitvaartprofessionals, VTU-leden, ondernemers en brancheorganisaties kwamen naar Zandvoort om te netwerken en de ‘Hollandse Nieuwe’ te proeven. “De combinatie van een gemoedelijke en zakelijke sfeer maakte van deze derde VTU Haringparty wederom een succes. Er werd volop genoten van volvette haring met een drankje, live muziek en goed gezelschap,” aldus Peter van Wijk. Deze editie van de VTU Haringparty was mede mogelijk gemaakt door Den Boer Econorm, De Nieuwe Wilg Uitvaartbenodigdheden, Nuvema, Borga en Den Breejen Infra.

 


 

Geslaagde Bijzondere Ledenvergadering op Circuitpark Zandvoort

Op dinsdag 11 maart vond de Bijzondere Ledenvergadering van de VTU plaats in de ‘Tarzan-corner’ op het Circuitpark Zandvoort. Het middagprogramma was, naast de gebruikelijke agendapunten, ‘aangekleed’ met een aantal bijzondere onderdelen. Zo sprak de bekende Nederlandse coureur Tom Coronel over zijn ervaring binnen de racerij en hoe hij die ervaring heeft meegenomen in het managen van zijn e-commercebedrijf. Hierna konden  leden van de VTU om plaatsnemen in de passagiersstoel van een raceauto en een rondje meerijden op het circuit. Debbie de Bruijn van de Evenementenhal Gorinchem was aanwezig om uitgebreide toelichting te verzorgen over de komende VTU Vakdag op 2 oktober. Het middagprogramma werd afgesloten met het traditionele avondbuffet waarbij de VTU leden op hun gemak de middag konden nabespreken.


Arno Damhuis neemt afscheid als voorzitter VTU

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VTU op 14 november jl werd Arno Damhuis bij zijn afscheid als voorzitter benoemd tot erelid van de VTU. Naast Arno Damhuis nam ook Ton Vermeij tijdens de ALV bij Van der Weert Uitvaartsupport in Ede afscheid als VTU-bestuurslid. Als nieuwe bestuursleden werden door de leden Peter van Wijk en Frank van Splunter gekozen.

Aftredend voorzitter Arno Damhuis ontving uit handen van secretaris Leen van der Heden als dank voor zijn buitengewone inzet en betrokkenheid bij de VTU de oorkonde die bij het erelidmaatschap hoort.